top of page

Vücudumuz Kolajen Depolayabilir mi?

Güncelleme tarihi: 21 Mar 2021

Önce her kullanıcı gibi kolajen takviyesi diye bir şey duydunuz, vücudunuzda bütünsel bir yaşlanma karşıtı etki yarattığını öğrendiniz ve içilebilir kolajen hakkında araştırmalar yapmaya başladınız. Bu noktada kolajen markalarının çeşitli reklamlarına ve ikna sürecine maruz kaldınız. Eğer bu süreçte kolajen seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, anlattığımız blog yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.


Hangi tip kolajen kullanıyorsunuz? Kolajenin kaynağı ne? Şeker ve tatlandırıcı içeriyor mu? Gibi her gün cevap vermeye çalıştığımız sorular bir yana, bu yazımızda yine en fazla gelen sorulardan biri olan “Bir tüp kaç Mg kolajen içeriyor?” sorusunu, farklı bir bakış açısı ile ele alarak cevaplandırmaya çalışacağız.

Bazı kolajen takviyelerinde kolajen değeri olarak 8.000 mg, 10.000 mg gibi miktarlar ile karşılaşabilirsiniz. Peki bir ölçekteki kolajen miktarının fazla olması o takviyenin daha iyi olduğunu gösterir mi? Cevap ne yazık ki hayır! Çünkü vücut, ihtiyacının fazlası olan kolajeni depolayamaz!


Bilimsel araştırmalar neticesinde görmekteyiz ki, vücudumuzun günlük kolajen ihtiyacı 5000 mg civarındadır. 25 yaşımızdan sonra her sene %1 oranında azalan kolajen yaşlandıkça artık neredeyse vücut tarafından üretilemez hale gelir. Kolajen üretemeyen vücudun yaşlanma etkilerini en aza indirmek için dışarıdan sıvı kolajen takviyesine ihtiyacı vardır.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page