top of page

Yaza Hazırlığa Şimdiden Başlayın!

Bahar aylarına yaklaşmaya başlanıldığı dönem birçok kişide yaza daha güzel bir vücutla ve tartıdaki sayıya odaklanarak daha az kilo ile girme telaşı başlıyor. Aslında bu telaşa gerek yok. Hayatlarınızda oluşturacağınız kalıcı değişiklikler, bu telaşı bir daha yaşamamanıza yardımcı olacak. Dolayısıyla verdiğimiz tavsiyeleri sadece bahar aylarında değil hayatınızın her anında uygulamaya dikkat edin. Sağlıklı bir biçimde kilo vermenizi veya almanızı destekleyecek küçük değişiklikleri hayatınızın bir parçası haline getirin ve her sene bu stresi yaşamayın. Şok diyetler, hızlı kilo verdiren formüller yerine sağlıklı beslenme ve spor yapma rutinini hayatınıza dahil ettiğinizde çok daha dengeli bir yaşam önünüzde olacaktır.


Yemek yerken mümkün olduğunca uzun sürede yemek yemelisiniz. Elbette saatlerden bahsetmiyoruz ancak on dakika içerisinde tüm yemeğinizi yememelisiniz. Hızlı yemek yeme durumlarında beyine “doydum” sinyalini gitmez ve dolayısıyla daha çok yersiniz. Bunun önüne geçmek için yeme hızınızı yavaşlatmalısınız.


Yediğiniz yemeklerdeki porsiyonları azalttığınızda kalorileri azaltıyor olabilirsiniz. Peki ya içecekler? Gün içerisinde tükettiğiniz sıvılara önem göstermelisiniz. Şekerli kahve veya çayı şekersiz olarak tercih etmelisiniz. Taze sıkılmış meyve suları evet sağlıklıdır ancak şeker deposudur! Tükettiğiniz miktara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Paketli gıdaların etiketlerini okumayı öğrenin. Bir gıda alırken sadece son kullanma tarihine bakıp, diğer kısımları göz ardı ediyorsanız artık bunu değiştirmenin zamanı geldi demektir. Gıda tercihlerinde doğru seçimler yapabilmek için tüm etiket bilgilerini okuyun. Ürünün içeriğindeki koruyucu ve tatlandırıcı maddeleri, renklendirici ve katkı maddelerini ve hatta bunların kodlarını öğrenin. Aynı zamanda içeriğindeki besin etiket açıklamalarını, kalori değerlerini, porsiyon miktarını, günlük alım yüzdesini, vitamin ve mineralleri, diğer besin öğelerini ve yağ yüzdesini inceleyin. Bu, daha sağlıklı gıdalar tüketmenize yardımcı olacaktır.


Sağlıklı beslenmenin en kritik noktalarından birisi kahvaltıdır. Kahvaltı yapan kişilerin, yapmayanlara oranla beden kitle indekslerinin daha düşük olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Kahvaltı etmeyi sevmiyorsanız bunun nedeni tek tip kahvaltı olabilir. Her gün aynı kahvaltıyı yapıyorsanız sıkılabilirsiniz, her akşam sadece aynı yemeği yemek gibi düşünün. Bunun için farklı seçenekler deneyebilirsiniz. Bir gün peynir, ekmek ve yeşillik yediğinizde ertesi gün omlet yapabilir veya meyve, yoğurt ve yulaf deneyebilirsiniz.


Korona virüs döneminde evde geçirilen vakit artarken, hareket edilen süre azalmaya başlamış olabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi bu hareket miktarının azalmasını engellemektir. Evde spor yapılmaz yargısını bir kenara bırakmalı ve aletsiz bir şekilde de olsa evde spor yapmaya başlamalısınız. Kendinizi zorlamayacak ve sakatlamayacak hareketler seçmenizi tavsiye ederiz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
ozkans.png

Özkanlar A.Ş. ekibi olarak Medikal-Esteik sektörünün ve değerli müşterilerimizin bizden beklentilerini çok iyi biliyoruz. Bu beklentilere cevap vermek için sektörel deneyime sahip ve konusunun uzmanı kadromuz ile hizmetinizdeyiz.

İLETİŞİM

Teşekkürler! Mesajınız Bize Ulaştı.

Özkanlar Tıbbı Estetik Teknolojileri
Sanayi Ticaret Anonim Şirketi
Tahtakale Mah. Fırat 1 Cad.
4/1 Bahçe City’s Plaza B Blok / No:51
Ispartakule - Avcılar/İstanbul

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YOUTUBE KANALI

2022 © Collagen Lift Paris™

bottom of page