top of page

Yaşlanma Karşıtı Öneriler

Bu yazıya başlarken en önemli unsurun yüzünüzü tanımak olduğunu belirtmek istiyoruz. Yüzünüzü, cilt tipinizi tanıdığınız takdirde yapmanız gereken her şeyi daha iyi bilip, yaşlanmanın bir adım önünde giderek önlemler alabilirsiniz. Her gün aynaya bakıyoruz, bu anların sadece ufak bir kısmını yüzünüzü ve cildinizi incelemekle geçirin. Yüzünüzdeki değişimleri gözlemleyin, cildinizdeki sorunların ne olduğunu gözlemleyin. Özellikle yapay ışıkla değil, gün ışığında yüzünüzü inceleyin. Cildinize iyi bakın, neye ihtiyaç duyduğunu değerlendirin ve size uygun bir reçete belirlemesi için mutlaka deneyimli bir uzmana başvurun. Reklamlarda ya da sosyal medyada duyduğunuz “çok işe yaradığı” iddia edilen ürünlerdense, doğru bir cilt bakımı rutini için bir uzmana danışmak cildiniz için yapabileceğiniz en mühim noktalardan biri.


Bir diğer önemli nokta ise antioksidan meselesi. Kaç yaşında olursanız olun cilt bakım rutininizde mutlaka antioksidanlar bulunmalıdır. Kremlerde veya anti-aging ile ilgili yazılarda sık sık karşınıza çıkan bu harika moleküllerin yaşlanmaya karşıtı olarak en önemli kozlarınızdan biri olduğunu unutmayın. Antioksidanın fazlası olmaz. C, E ve A vitaminleri, alfa lipoik asit ve Koenzim Q10 cildi yaşlanma etkilerini korumak konusunda bilinen en etkili antioksidanlardır.

Cildiniz için yapabileceğiniz bir diğer önemli nokta ise şekeri azaltmak ve hatta mümkünse şeker tüketimini tamamen bırakmak! Muhtemelen şekerin sadece “zayıf kalmak” başlığı altında karşınıza çıkacağını sanıyordunuz fakat son yılların en önemli anti-aging bulgularından biri de şekerin cilt için ne kadar zararlı olabildiğini gösteriyor. Beslenme düzeniniz şeker ve yüksek karbonhidrat içeren nişastalı yiyecekler bakımından zenginse, tükettiğiniz gıdalar kan dolaşımınızda glikoza dönüşürler. Vücuda alınan şeker molekülleri kolajen liflerine bağlanır ve liflerin güçlerinin ve aynı zamanda esnekliklerinin azalmasına neden olurlar. Dolayısıyla bunun sonucunda cildinizin elastikiyeti azalmaya başlar ve zararlı güneş ışınlarına, kırışıklıklara ve sarkmaya olan direnci azalır.


Yaşlanmayı geciktirmek için yapmanız gerekenler çok basit! Besinlerinize dikkat etmeniz, cildinizi tanımanız ve en önemlisi ise bol bol su içmeniz gerekiyor. Cildinizle ilgili herhangi bir değişiklik ya da sorun fark ettiğinizde ise yapacağınız ilk işin uzman bir dermatolog ile görüşmek olduğunu da hatırlatmak isteriz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page