top of page

Vücudunuzun Kolajen Üretmesine Doğal Yoldan Destek Olun

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2020

25 yaşımızdan sonra her sene %1 oranında kaybettiğimiz kolajenimizi, destek olarak aldığımız sıvı collagen takviyelerinin yanı sıra doğal yollar ile de arttırmak, en azından muhafaza edilmesine yardımcı olmak mümkün. Peki nasıl? Gelin size hepimizin oldukça zorlandığı ancak en etkili yöntem olan dört maddeden bahsedelim.

  1. 1- Sigara ve alkolden uzak durun!

  2. 2- Güneş ışınlarından (uV) korunun!

  3. 3- Şeker içeren yiyecek ve içecekleri vücudunuza almayın!

  4. 4- Son olarak, düzenli ve verimli bir şekilde uyuyun!

Coğrafyamızı ve kültürümüzü çok iyi bildiğimiz için yukarıdaki dört maddeyi “imkansız” olarak tanımlayabiliriz. Ancak daha genç görünmek için, daha sağlıklı olmak için ve kolajen üretimini arttırmak için bu dört madde maalesef vücudunuz için yapabileceğiniz en doğal ve en doğru yöntemler olarak karşımıza çıkıyor.


Peki neden bu dört madde?

  • Sigaradan başlamak gerekirse, düzenli sigara içen bir insan içmeyen insana oranla içtiği süre boyunca %22 daha fazla kolajen kaybeder!

  • Özellikle güneşin dik geldiği saatlerde güneş ışınlarına maruz kalan cilt oldukça hasar görür, bu hasarı en aza indirmek için var olan kolajeni kullanır. Vücut tüm kolajeni deriyi iyileştirmek için kullanırken, bu kayıp kırışıklığı da beraberinde getirir. Bu yüzdendir ki ömrü tarlalarda geçmiş yaşlılarımızın yüzleri, şehir hayatında yaşlanmış insanlara göre oldukça kırışıktır.

  • Şeker, sağlıksız beslenme, stres, hava kirliliği gibi etkenler ise vücudumuzda var olan ve kollajen üretiminde başrolü oynayan antioksidanları yok ettiği için, dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli maddedir. Bu yollar ile vücudumuza giren serbest radikaller, kolajen üretimini doğrudan azaltır!

  • Vücudumuzu her gün tamir ettirdiğimizi biliyor muydunuz? Her gün, genellikle gece vakitlerinde vücudumuzu bakıma alan harika bir usta vardır: uyku! Uyuduğumuzda onarılan sistemlerimiz sebebiyle uyku, kolajen üretimi için de oldukça gereklidir.

Dolayısıyla bir kolajen takviyesi alsanız da almasanız da, kolajen üretimi söz konusu olduğunda vücudunuza en doğru yardımı bu şekilde yapabilirsiniz. İnanın bunlara dikkat ederek sağlıklı yaşam sistemine geçmeniz, 8-10 saat kemik kaynatmaktan çok daha faydalı olacaktır.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page