top of page

Sonbahar Aylarında Nasıl Daha Parlak Bir Cilt Elde Ederiz?

Yaz aylarında cildiniz güneşe ve sıcak havaya maruz kalır. Sonbahar geldiğinde cildinizin serin ve yağışlı havaya ayak uydurması gerekir. Ancak hava sıcaklıklarının düşmesine daha kolay uyum sağlamak için cildinizi desteklemeniz gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu cilt bakım rutininizi mevsime göre ayarlamaktır. Bu nedenle havaların soğumaya başladığı günlerde, güçlü güneş ışığına maruz kalmayan cildinizi dinleyebilir ve yenileyebilirsiniz.


*Cildinizi Temizleyin

Normal yağ salgısına ek olarak, yaz aylarında daha fazla terlediğiniz için cildinizde daha fazla kir ve yağ birikecektir. Bu nedenle jel temizleyiciler daha sıcak havalarda kullanım için idealdir. Ancak sıcaklık düştüğünde bu ürünler cildinizi kurutur. Daha yumuşak ve cildi kurutmayan bir temizleyici kullanabilirsiniz. Bu tür ürünler cildi nemi kaybetmeden derinlemesine temizleyebilir.


*Cilt Detoksu Uygulayın

Güçlü güneş ışığı, sahildeki tuzlu su, kum ve çevresel faktörler nedeniyle yorgun, kirlenmiş ve bozulan cildinize iyi bakmak istemez misiniz? Cildinize temiz bir sayfa açmak için detoks ürünleri kullanın ve yazın yorgunluğunu geri atmasına izin verin.

*Gözeneklerinize Karşı Önlem Alın

Gözenekler ısı nedeniyle belirginleşir ve çevresel faktörler nedeniyle tıkanır. Güneş yavaşça yüzünüzü kaplarken, gözeneklerinizi yok etmeye odaklanın. Gözenek temizleyici ve sıkılaştırıcı serum en etkili yöntemlerden biridir.


*Dudaklarınızı nemlendirin

Bu ürünü sıcak havalarda kullanmasanız bile mutlaka sonbahar ve kış cilt bakım rutinlerinize dahil etmelisiniz. Çünkü dudaklarınız yüzünüzün en hassas bölgelerinden biridir. Kullandığınız ürünlere dudak balsamı ekleyerek bu bölgelerin uygun şekilde nemlenmesini sağlamalısınız.


*Tükettiğiniz Besinlere Özenle Seçin

Aslında her mevsim için geçerli olsa da özellikle soğuk havalarda tükettiğiniz besinler sağlığınız açısından daha önemlidir. Tükettiğiniz besinlerden alacağınız vitaminlerden en etkilisi Omega 3’tür. Bu nedenle bol bol balık tüketmeli, ayrıca cildinize gereken vitamin ve mineralleri sağlaması için taze sebze ve meyveleri de bolca yemelisiniz.


*Kolajen Tüketiminizi İhmal Etmeyin

Kolajen takviyesi tüketimi sadece yaz ve kış aylarında değil, her mevsimde olmalıdır. Cildinizin en büyük yapıtaşı olan kolajen proteinini vücudunuza her mevsim almaya özen gösterin.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page