top of page

Selülitleriniz için Beslenme Rehberi

Selülit cilt yüzeyinde görülen, portakal kabuğu benzeri bir görünüme sahip olan ve genelde kalça, uyluk ve karın bölgesini etkileyen lokalize bir estetik cilt problemidir. Selülitte cildin epidermis ve dermis diye isimlendirilen üst katmanlarının hemen altında fazla miktarda yağ hücresi depolanır.


Yağ hücreleri normal boyutlarda olduğunda cilt dokusu dümdüz gözükür ancak yağ hücrelerinde genişleme olduğu zaman cildin alt katmanındaki bantlar yağ dokusunu bir file gibi sıkıştırarak girintili çıkıntılı selülit oluşumuna sebep olur.


Beslenmenizde yapacağınız ufak değişiklikler ile selülitlerinizin önüne geçebilirsiniz. Aşağıda listelediğimiz besinleri haftalık yemek programınıza dahil ederek, beslenmenizi şekillendirebilirsiniz.

Brokoli: Düşük kalorili, sağlıklı ve oldukça lezzetli bir sebze olan brokoli, vücudun kolajenini sertleştiren özel bir alfa-lipoik maddeye sahiptir. Bu madde de selülitlerin azalmasına yardımcı olur.


Muz: Çinko bakımından zengin olan muz, cilt hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kan akışını da oldukça hızlandırır. Selülitlerin önüne geçmek için tüketebileceğiniz en etkili meyvelerden biridir.


Limon: Limon, vücuttaki asit-alkali dengesinin korumasına yardımcı olur. Selüliti meydana getiren çeşitli toksinlerin vücuttan atılmasında da oldukça etkilidir.


Yeşil çay: Yeşil çayın güçlü bir antioksidan olduğu son yıllarda oldukça fazla kez kanıtlandı. Özellikle yağlanmaya bağlı selülit oluşumunu engellemede yağ yakıcı etkisi ile görev alan yeşil çayı günde 1-2 fincan olacak şekilde hazırlayıp tüketebilirsiniz.


Ve elbette en önemlisi Su: Su, cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetini kaybetmemesini sağlar. Böylece vücudun gereksiz ödem toplamasını engeller. Metabolizmayı hızlandırır, dolaşımı düzenler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page