top of page

Sağlıklı Saçlar için Dikkat Etmeniz Gereken 3 Madde

Mevsim değişiklikleri, şehir hayatı, kireçli sular, sürekli işlem gören saç telleri… Saçların kırılması, dökülmesi ve canlılığını kaybetmesi için birçok sebep var. Saçları dinlendirmek için bir süre işlem uygulamaya ara versek ve yağlarla bakım yapsak da çok olumlu sonuç alamıyoruz. Buradaki temel sebep aslında saç diplerini besleyememek. Saç kökleri dermiş tabakasında bulunur ve papilla ile kan damarları arasında doğrudan bağ vardır.


Sağlıklı saçlara sahip olmanız için yapmanız gereken en önemli madde tükettiğiniz gıdaların besin değerlerine dikkat etmenizdir. Örneğin mandalina içeriğindeki C vitamini deposuyla saçlarınıza canlılık verir. C vitamini, saçın büyümesi ve gelişmesi için gereklidir ve vücut organik olarak üretemediğinden, mandalina gibi C vitamini ile dolu yiyecekler tüketmek, saçınızı güçlendirmek için iyi bir yoldur. Ya da somon balığı, folikül uyarıcıdır ve D vitamini alımını arttırmanın bir yoludur. Bir çalışmaya göre D vitamini, uyku halindeki saç köklerinin uyarılmasına yardımcı olabilir.

Kullanılan şampuanın içeriğine çok dikkat etmelisiniz. Özellikle sülfat, paraben, sls gibi maddeler içeren ürünlerden uzak durmanız gerekir. Son dönemlerde mutlaka duymuş olabileceğiniz katı şampuan da aslında normal şampuandan içerik olarak pek farklı değildir. Doğal diye lanse edilse de birçok kimyasal içermektedir. En sağlıklı saç temizleyicinin doğal içeriklerle üretilmiş sabun olduğunu hatırlatmak isteriz.


Saçlarınızı kimyasal ve ısıl işlemlerden bir süre uzak tutabilirsiniz. Eğer tüm saçınızı boyatıyorsanız dip boyanız geldiğinde bunu ertelemek çok mümkün değil biliyoruz. Sizler de ısıl işlemlerden uzak durarak saçlarınızı biraz dinlendirebilirsiniz. Ancak eğer saçlarınız boyalı değilse veya sadece ombre gibi uç kısımlarda boya varsa, bir süre saçlarınızı boyatmayarak kimyasaldan uzak tutabilirsiniz.


Tüm bunlara dikkat ettiğiniz takdirde saçlarınızın çok daha sağlıklı gözüktüğünü göreceksiniz ve etrafınızdan da bu şekilde övgüler alacaksınız.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page