top of page

Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Ol!

Sağlıklı beslenme ile ilgili giderek artan bilgi kirliliği nedeniyle sizin için hangi beslenme tarzının doğru olduğuna inanmak giderek zorlaşıyor olabilir. Her gün çıkan yeni diyet programları ve popüler olan diyetler sağlığınız açısından çok büyük riskler oluşturabilir. Diyet bir beslenme şeklidir ve uzman kişiler tarafından size özel hazırlanmalıdır. Sağlıklı beslenme ise vücudunuza ihtiyacı olan tüm besin öğelerini sağlayacak yeterli ve dengeli beslenmedir. Sağlıklı beslenme kişilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal açılardan iyi hissetmesi bakımından da önemlidir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanan kişiler ileride yaşayabilecekleri hastalık riskini en aza indirgeyebilir. Bu yazımızda sizler için sağlıklı beslenme kapsamında birkaç öneri sunacağız.


Dışarıdan yemek yemek ya da söylemek yerine evde yemek yapmayı tercih edin.


Sebze tüketimini fazlaca arttırın. Yediğiniz her yemekte tabağınızın yarısı mutlaka sebze ile dolu olsun. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan sebzeler, günlük ihtiyacınız olan lifi de karşılamaya yardımcı olacaktır.

Güne mutlaka güzel ve sağlam bir kahvaltıyla başlayın. Kahvaltı kendinizi daha zinde hissetmenize yardımcı olur.


Tam tahıllı besinler tüketmeye dikkat edin. Kişiye göre oranlı tüketildiği takdirde içerisinde yer alan lif ile bağırsak sağlığını korumuş ve kan şekerinin hızla yükselmesinin önüne geçerek uzun süre tokluk hissi sağlamış olursunuz.


Öğünlerde herhangi bir şeyle ilgilenmeden, yediğinizin farkında olarak, yavaş yavaş çiğneyip yemeye çalışın. Yemek yerken bir şeyler izlemek veya bir şeylerle ilgilenmek daha fazla yemenize sebep olacaktır.


Marketlerden satın aldığınız gıdaların etiketlerini iyi okuyarak doğru ve bilinçli alışveriş yapma alışkanlığı kazanın. İçeriğinde ekstra şeker olan veya koruyucu olan ürünleri tüketmekten kaçının.


Paketli ürünleri tüketimini azaltın. Konserve ve işlenmiş gıdalar raf ömrü uzun olması açısından yüksek miktarda soydum içerebilir. Üzerinde diyet olduğu yazan ürünlerde bile yağ oranı düşük olmasına rağmen şeker oranının yüksek olabilir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page