top of page

Saçlarımıza Nasıl Daha iyi Bakarız?

Mevsim değişiklikleri, şehir hayatı, kireçli sular, sürekli işlem gören saç telleri… Saçların kırılması, dökülmesi ve canlılığını kaybetmesi için tek tek sayamayacağımız kadar çok sebep var. Saçları dinlendirmek için bir süre işlem uygulamaya ara verilse de yağlarla bakım yapılsa da, çok olumlu sonuç alınamamaktadır. Buradaki temel sebep ise aslında saç diplerini besleyememektir. Saç kökleri dermis tabakasında bulunur ve papilla ile kan damarları arasında doğrudan bağ vardır. Dolayısıyla saç köklerinin sağlığı tüketilen ürünlerdeki besin değerleriyle de bağlantılıdır.

Özellikle saç dökülmeleri birçok insanın yaşadığı problemlerden biridir. Ancak her saç dökülmesinin nedeni genetik ya da yaşlılığa bağlı değildir. Vücutlarımız bizlere farklı şekillerde sinyal gönderebilir. Saç dökülmesinin önüne geçmek için öncelikle saç dökülmesinin nedenini bulmak gerekmektedir. Bir doktora başvurup kan sayımı yaptırmak ise en iyi öğrenme yöntemlerinden biridir. Saç dökülmelerinde en çok görülen dökülme sebepleri genetik dökülme, deri problemleri, yanlış beslenme, hormonsal dökülme, vitamin ve mineral eksikliği ve kolajen kaybıdır.


Saç dökülmelerinin veya kırılmalarının önüne geçmek için yapılacak şeyler aslında çok zor değil. Önerdiğimiz gibi doktora gidip kan sayımı yaptırıp herhangi bir rahatsızlığınız var mı diye öğrenmek ilk adım olmalı. Ardından düzgün bir beslenme programı oluşturmalı ve beslenmenize, aldığınız vitamin ve minerallere dikkat ederek yaşamaya başlamalısınız. Daha sonrasında cilt ve saç tipinize uygun şampuan ve saç kremleri ile rutinler oluşturmak. Sağlıklı yağlar ile saçlarınıza haftada bir kez maske yapabilirsiniz. Bu işlem saçınızın ihtiyacı olan nemi saçınıza geri kazandırır. Atlanmaması gereken en önemli madde ise kolajen kaybı. Kolajen kaybı sadece saçlarınızın kırılmasına ve dökülmesine değil, vücudunuzdaki birçok bölge için de farklı etkiler gösterebilmektedir. Dolayısıyla kolajen kaybınız için kolajen takviyesi almak hem saçlarınıza hem de cildinize iyi gelecektir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page