top of page

Kolajen Takviyeleri Hakkında Mitler

Kolajen takviyeleri hakkında birçok mit vardır. Hatta bu yanlış bilgileri kimi zaman doktorlardan ve uzmanlardan dahi duymanız mümkündür. Doğru bilgiye tek bir kişinin kurduğu cümlelere hemen inanarak değil, detaylıca araştırarak ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için bazı kolajen takviyeleri mitlerinden bahsedeceğiz.


*Bir kolajen takviyesi en az 10000 mg kolajen içermelidir.

-Bir kolajen takviyesinin 10000 mg kolajen içermesi ile 5000 mg kolajen içermesinin hiçbir farkı yoktur. İnsan vücudu bir gün içerisinde maksimum 5000 mg kolajeni kullanabilir. Kolajen vücutta depolanabilen bir madde değildir. Dolayısıyla 5000 mg kolajen içeren kolajen takviyelerini de tercih edebilirsiniz.

*Kolajen hapları çok daha etkilidir.

-Kolajen takviyelerinin en etkili olan formülü hidrolize, yani sıvı kolajen formülüdür. Hapın vücutta aktive olması daha çok vakit alır ve bu hapı %100 verimle kullanamaz. Ancak hidrolize kolajen bağırsaklar tarafından hızlıca emilir. Dolayısıyla hidrolize kolajen tercih etmek daha doğru olacaktır.


*Kolajen takviyesi tüketimi yemekten sonra yapılmalıdır.

-Kolajen takviyesi kullanıyorsanız yemekten sonra değil, yemekten yarım saat önce tüketmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise biyoyararlanımın maksimum düzeyde olmasını sağlamaktır. Aç olduğunuzda tükettiğiniz kolajen takviyesi bağırsaklar tarafından hızlıca emilir ve biyoyararlanım oranı artar.


*Kolajen kullanmaya 50 yaşından sonra başlanmalıdır.

-Kolajen vücutta en bol bulunan protein çeşididir. Ancak 25 yaşından itibaren üretimi azalır ve kadınlarda menopoz dönemiyle birlikte hızlıca tükenmeye başlar. Dolayısıyla 25 yaşından itibaren kolajen takviyesi tüketmeye başlamak, kolajen kaybı yaşamamanıza yardımcı olacaktır.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page