top of page

Kolajen Seçmeden Önce Mutlaka Okuyunuz!

Doğru kolajen seçimi yapabilmek için öncelikle kolajen çeşitleri ve kolajenlerin kullanım şekilleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. “Kolajen tipleri nelerdir?” ve “Balık kolajeni mi, sığır kolajeni mi” anahtar soruları ile kolajen seçimine dair aklınızdaki tüm sorulara cevap amaçlıyoruz.


-Kolajen takviyesi kullanmaya karar verdiğimde hangi tip kolajen tercih etmeliyim?

Tip 1, Tip 2, Tip 3 diye başlayarak devam eden yaklaşık olarak on beşin üzerinde kolajen tipi bulunmaktadır. Günümüzde en çok bilinen kolajen tipleri ise:


Tip 1 Kolajen: Tendonlar, cilt, vasküler bağlar, kemik dokular ve organlarda bulunan tip 1 kolajen kemiklerin temel organik kısmını oluşturmaktadır.


Tip 2 Kolajen: Kıkırdak dokunun temel kolajen yapısını oluşturmaktadır.


Tip 3 Kolajen: Ağ yapıda lif bileşenleri şeklinde olup, ağsı bir yapıda olan kolajen doku çeşididir. Genel itibariyle Tip 1 kolajen dokusunun yanında bulunmaktadır.

İnsan vücudunda en çok bulunan kolajen Tip 1 kolajendir. Tip 1 kolajen birçok tendon, bağ doku ve korneada bulunmaktadır. İnsan cildinin %75'inde ana bileşen olarak Tip 1 kolajen bulunmaktadır. Geriye kalan kısmını ise tip 3 kolajen oluşturmakatdır. Collagen LifT Paris™ Tip 1 kolajen içermektedir.


Günümüzde her alanda olduğu gibi, gıda takviyesi ürünlerinde de fırsatçıların sayısında ciddi artış görüldü. Bu fırsatçıların piyasaya sürdüğü sahte ürünler takviye kullanmak isteyen kişilerin sağlığını riske atıyor. Bu nedenle tüketicilerin güvenilir platformlardan alışveriş yapması bu konuda alınması gereken önlemlerden birisi. Satın alınacak gıda takviyesinin içeriğindeki bileşenleri detaylı incelemek de, sahte gıda takviyelerinin önüne geçmek için faydalı olacaktır.


Collagen Lift Paris, ürünlerini tüm şeffaflığıyla sizlere sunmaktadır. Ürünün tüm içeriği ve içeriklerin oranlarını, ürünlerin hangi menşeili olduğunu, yapılan deneyleri, alınan ödül ve belgeleri internet sitemizde bulabilirsiniz. Aklınıza takılan ve internet sitemizde bulamadığınız tüm sorularınızı instagram hesabımıza (@collagenliftparisturkiye) özel mesaj yolu ile iletebilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page