top of page

Kolajen seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2020

Doğru kolajen seçimi için öncelikle kolajen çeşitleri ve kolajenlerin kullanım şekilleri hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. “Kolajen tipleri nelerdir?” “Balık kolajeni mi, sığır kolajeni mi?” “Toz kolajen mi, tablet kolajen mi yoksa içilebilir likit kolajen mi tüketmeliyim?” Bu anahtar sorular ile kolajen seçimine dair aklınızdaki her şeye birlikte cevap bulacağız.

Hangi tip kolajen tercih etmeliyim?

Tip 1, Tip 2, Tip 3 diye devam eden yaklaşık olarak onbeşin üzerinde kolajen tipi vardır. En çok bilinen kolajen tipleri şu şekildedir:

Tip 1 Kolajen: Tendonlar, cildimiz, vasküler bağlar, kemik dokularımız ve organlarımızda bulunan tip 1 kolajen kemiklerin temel organik kısmını oluşturur.

Tip 2 Kolajen: Kıkırdak dokumuzun temel kolajen yapısını oluşturur.

Tip 3 Kolajen: Ağsı lif bileşenleri şeklinde olup, ağsı bir yapıda olan kolajen doku çeşididir. Genel itibariyle Tip 1 kolajen dokusunun yanında bulunur.

İnsan vücudunda en bol bulunan kolajen Tip 1 kolajendir. Tip 1 kolajen birçok tendon, bağ doku ve korneada bulunur. İnsan cildinin %75'inde ana bileşen olarak bulunur. Geriye kalan kısmını ise tip 3 kolajen oluşturur. Collagen Lift Paris™ Tip 1 kolajen içermektedir.

Balık Kolajeni mi Sığır kolajeni mi?

Hidrolize kolajenler Peptan®(Balık Kolajeni) ve Verisol®(Sığır Kolajeni) olarak ikiye ayrılır. Moleküler olarak ağırlığı küçük olan ürünün sindirimi daha kolay olduğu için bu noktada dalton ağırlıklarına bakmak doğru olacaktır. Peptan®(Balık Kolajeni) 5000 Dalton ağırlığında iken, Verisol®(Sığır Kolajeni) 2000 Dalton ağırlığındadır. Dolayısıyla sığır kolajeninin emilimi vücutta daha hızlı ve daha kolay sağlanır. Ayrıca Peptan®’ın günlük alınması gereken miktar 10 gr iken, vücudun günlük ihtiyacını Verisol® 5 gr ile sağlayabilmektedir. Collagen Lift Paris™, Verisol®(Sığır Kolajeni) içerir ve bir ampülde 5 gr kolajen bulunmaktadır.

Toz Kolajen, Tablet Kolajen, Likit (İçilebilir) Kolajen, hangisini tercih etmeliyim?


Vücuda olan yararı, kullanım kolaylığı, kana karışım hızı ve taşınabilirlik açısından değerlendirmek gerektiği kanaatindeyiz. Bu sebeple tek kullanımlık formlarda olan sıvı kolajenleri tercih edebilirsiniz.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page