top of page

Kolajen, Sağlıksız Hücreleri Çoğaltır mı?

Kolajen vücutta en bol bulunan ve herkesin ihtiyacı olan bir proteindir. 25 yaştan itibaren azalmaya başlamaktadır. Özellikle kadınlarda, menopoz döneminde çok daha hızlı bir azalma görülmektedir. Kolajen eksikliğinde; kırışıklıklar, selülitler, cilt lekeleri, cilt sarkmaları, gözaltı çökmeleri saç dökülmeleri, tırnak kırılmaları, kas ve kemik ağrıları, eklemlerde sıvı kaybı ve eklem ağrıları gibi problemler görülmektedir. Bu olasılıkları yaşamamak için kolajen takviyesi kullanılması gerekmektedir.

Biyoyararlanım, kolajenin vücutta bıraktığı etkidir. Etki dediğimiz konu ise kolajenin emilimi ile ilgilidir. Yani alınan takviyenin ne kadarı emiliyor, ne kadarı vücuttan atılıyor, alınan takviyenin vücuda sağladığı faydalar bütünü diyebiliriz. Bu konuda en önemli faktör ise etkinlik ve bununla birlikte emilimdir. Collagen Lift Paris likit kolajen olması sayesinde oldukça kolay emilebilmektedir. Collagen Lift Paris olarak sürekli kahvaltıdan yarım saat önce kolajen takviyesinin içilmesini tavsiye ediyoruz. Bunun en büyük sebebi biyoyararlanım oranını artırmak. Çünkü yarım saat içerisinde kolajen takviyesi bağırsaklar tarafından emilir. Collagen Lift Paris’in molekül boyutlarının küçüklüğü ve emilimi bir araya getirildiğinde biyoyararlanım oranı %99 seviyesinde olabilmektedir.


Dolayısıyla kolajen takviyeleri sağlıksız hücreleri çoğaltmaz. Vücuda alınan kolajen miktarının ne kadar biyoyararlanım sağladığı önemlidir. Bu oran, sağlıksız hücrelerin çoğalmasına açık kapı bırakmaz ve kolajen takviyesi maksimum seviyede etki gösterir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page