top of page

Kolajen Maskeleri İşe Yarıyor Mu?

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2020

Maskeler, cildinizi gerginleştirmek, rahatlatmak, peeling ile ölü hücrelerden arındırmak veya kaybettiği nemi geri getirmek amacıyla kullanılır. Son yıllarda cilt ve saç maskeleri arasında kolajen maskeleri de oldukça ilgi duyulan bir konuma geldi. Peki kolajen maskesi gerçekten işe yarıyor mu? Kolajen maskesi kullananlar ne diyor?


Aslında cildimizin %75’inin kolajenden oluştuğunu göz önüne bulundurursak, kolajen içerikli gıda takviyelerinin ve kolajen maskelerinin neden bu kadar popüler olduğunu anlayabiliriz. Ciltte meydana gelen kırışıklıkların, nem ve elastikiyet kaybının temel sebebi zamanla vücuttaki doğal kolajen miktarının azalmasından kaynaklanır. 25-30 yaşından sonra her yıl %1 miktarında kolajen kaybeden vücudun yaşlanma karşıtı etki sağlamak için kaybettiği kolajeni geri kazanması gerekir. Bu kolajeni geri kazanmak için doğal kolajen kaynağı içeren besinler ve sıvı kolajen takviyeleri en doğru tercih olacaktır. Kolajen maskesi ve kolajen kremleri ise ne yazık ki vücudun kaybettiği kolajeni vücuda geri kazandıramazlar.





Kolajen takviyeleri, medikal ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Kolajen maskeleri cildin üst katmanının geçici olarak nemlenmesini sağlayabilir çünkü araştırmalara göre kolajen molekülleri ciltten emilemeyecek büyüklüktedir. Bu nedenle kolajen maskeleri gibi ürünler değil, içilebilir kolajenler tercih edilmelidir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page