top of page

Kolajen İçeren Cilt Maskeleri ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Cilt maskesi kullanımını her güne çıkarırsanız veya çok sık yaparsak cildinizde belirli sorunlar yaşayabilirsiniz. Sıklıkla yüz maskesi yapmak egzama, cilt lekeleri ve gözeneklerin tıkanması veya iltihaplanmaya sebep olabilir. Sadece nemlendirici içeren maskeler, kimyasal içeren maskelere göre daha az zararlı olmayabilir fakat soyulabilir maskeler, kil maskeleri veya saf kömür maskesi ciltte kuruluk ve tahrişe de neden olabilir. Sıklıkla cilt maskesi yaptığınızda, cildinizin doğal sebumunu yani dengesini bozabilir ve aşırı hassas bir cilt ile karşılaşabilirsiniz. Cildin bağışıklığına zarar verebilirsiniz.


Maskeler, cildinizi gerginleştirmek, rahatlatmak, peeling ile ölü hücrelerden arındırmak veya kaybettiği nemi geri getirmek amacıyla kullanılır. Son yıllarda cilt ve saç maskeleri arasında kolajen maskeleri de oldukça kullanılır konuma geldi.

Ciltte meydana gelen kırışıklıkların, nem ve elastikiyet kaybının temel sebebi zamanla vücuttaki doğal kolajen miktarının azalmasından kaynaklanır. 25-30 yaşından sonra vücut her yıl %2 miktarında kolajen kaybetmektedir. Menopoz döneminde ise ilk beş yıl içerisinde vücutta bulunan kolajen miktarının %30’unun kaybedildiği araştırmalar sonucunda görülmüştür. Cildimizin %75inin kolajenden oluştuğunu göz önüne bulundurursak, kolajen içerikli gıda takviyelerinin ve kolajen maskelerinin neden bu kadar popüler olduğunu da anlayabiliriz.


Kolajen takviyeleri, medikal ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Kolajen maskeleri cildin üst katmanının geçici olarak nemlenmesini sağlayabilir çünkü araştırmalara göre kolajen molekülleri ciltten emilemeyecek büyüklüktedir. Bu nedenle kolajen maskeleri gibi ürünler değil, içilebilir kolajenler tercih edilmelidir.


Collagen Lift Paris™ hidrolize kolajen, 5000 mg kolajen vücudunuzun kolajen ihtiyacını karşılar! Tüm maskeleri, kremleri kullansanız da içilebilir kolajen kadar etkili olmayacağını unutmayın. Kendinize, bedeninize ve cildinize Collagen Lift Paris™ ile önem verin!

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page