top of page

Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2020

Kolajenin herkes tarafından bilinmesi ile beraber bu proteinin vücudumuz ve cildimiz için ne denli önemli olduğunu fark ettik. Kollajenin ne işe yaradığını, ciltte ne gibi etkiler yarattığını bilerek vücudumuzdaki kolajen miktarını artırmaya ve vücudun kolajen üretimini çoğaltmaya karar verdik. En nihayetinde her sağlıklı insan gibi, bunu sağlıklı bir şekilde nasıl yapacağımızı araştırmaya başladık. Peki vücuttaki kolajeni artırmanın en sağlıklı yolu nedir?


Öncelikle kolajenin hangi gıdalarda ve yağlarda var olduğu konusuna açıklık getirelim. Balık ve sığır, kolajen kaynağı iki önemli besindir. Bu iki besin dışındaki bitkiler, meyveler kolajen içermez ancak kolajen üretimini destekleyici vitaminler içerebilir. Peki sadece balık ve kırmızı et tüketerek kolajen kaybımızı tamamlamak mümkün müdür? Maalesef hayır. Kolajen insanlarda daha çok deri ve kıkırdak bölgelerinde bulunduğu gibi, hayvanlarda da “sakatat” olarak adlandırdığımız bölgelerde bulunur. Sakatat tüketiminin de ne derece sağlıklı olduğu tartışma konusudur. Düzenli tüketildiğinde kolesterol başta olmak üzere çeşitli problemleri beraberinde getirebilir.


Meyve ve sebzelerde ise C vitamini ve içerdiği antioksidan miktarı oldukça önemlidir. Antioksidanlar kararsız moleküller olarak bilinen serbest radikaller ile savaşarak vücudun daha fazla kolajen kaybetmesini önler. C vitamini ise doğrudan kolajen üretimini destekler. Kolajen kaybını gidermenin bilinen en sağlıklı yolu ağız yoluyla alınan içilebilir hidrolize kolajen peptitleridir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page