top of page

Kış Geldi: Soğuk Rüzgarlar Cilde Zarar!

Kimisinin dört gözle beklediği kimisinin ise istemediği kış geldi. Kışın gelmesiyle birlikte soğuğu ve rüzgarı hesaba katarak cilt bakım rutinlerini değiştirmek gerekir. Bu yazımızda kış mevsiminde cildinizi korumanız için gerekli bazı bilgiler vereceğiz.


Cilt bakımınızda mevsimsel değişiklik yapın!

Kıyafetlerinizi mevsime göre nasıl ince veya kalın seçiyorsanız cildiniz için de kış aylarında farklı ürünler kullanmanız gerekebilir. Özellikle soğuyan havalarda cildin maruz kalacağı rüzgar hasarını hesaplayıp, cilt tipinize uygun güçlü nemlendirici kremler kullanmaya özen göstermelisiniz.


Su tüketimi ve Omega-3 her mevsimin vazgeçilmezi!

Bol bol su içmek, vücuda ihtiyacı olan sıvıyı sağlamak kışın da oldukça önemlidir. Su içme alışkanlığını sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da edinmeli ve bırakmamalısınız. Düzenli Omega-3 desteği rüzgarlı havalara karşı cildinizde gözle görülür bir değişiklik yaratacaktır. Mevsiminde somon ve ceviz yemeyi ihmal etmeyin.

Cilt temizliği yaz-kış her gün!

Cilt temizliği de yine yaz-kış demeden dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Cildinizi düzenli olarak temizleyerek siyah nokta ve sivilce gibi problemlerin önüne geçebilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişilerin, her gece uyumadan önce ve her sabah uyanınca cildini güzelce temizlemesi gereklidir.


Kışın vazgeçilmezi olsa da cilt için tehlikeli: Sıcak duş!

Havaların soğumasıyla birlikte sıcak bir banyo fikri size harika gelecek, biliyoruz! Fakat bu eylem zihnen rahatlatıcı olsa da cilt için hiç sağlıklı değil. Sıcak su ile geçen duşun 10. dakikasından itibaren sıcaklık ciltteki lipit tabakayı ele geçirir. Cildinizdeki doğal yağ tabakasına zarar veren sıcak su, cilt kuruluğuna sebebiyet vermektedir.

1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page