top of page

Kırmızı Meyve Tüketiminin Vücuda Faydaları!

Kırmızı meyveler dendiğinde akla hemen yaz aylarının o güzel meyveleri gelir. Yaban mersini, böğürtlen, ahududu, çilek, frambuaz gibi minik, lezzetli ve renkli meyveleri sevmeyen pek yoktur. Bu meyvelerin tatlarının yanı sıra vücuda birçok yararları da vardır.


Yapılan bir araştırmada, yaşları ortalama olarak 70 olan binlerce kadın üzerinde, haftada 2 porsiyon çilek veya 1 porsiyon yaban mersini tüketmenin beyni desteklediği görülmüştür. Bu kırmızı meyvelerin içeriklerinde bulunan antosiyaninler, beyinde bulunan kan-beyin bariyerini geçerek öğrenme ve hafızayı doğrudan etkilemektedir.

Kırmızı meyvelerin genel olarak içerdikleri antioksidanlar, sağlığı koruyucu etki göstermektedir. Bu meyveleri her ne kadar mevsiminde tüketmenizi tavsiye etsek de dondurulmuş kırmızı meyvelerin de faydalı etkisi devam etmektedir. Taze olarak bulamıyorsanız dondurulmuş olan kırmızı meyveleri de tercih edebilirsiniz.


Kırmızı meyvelerin damakta bıraktığı tat tatlıdır. Fakat lif içerikleriyle kan şekerini kontrol etmeye yardımcıdırlar. Herhangi bir meyvenin ve özellikle kırmızı meyvelerin suyunu tüketmektense, kendisini yemek her zaman daha iyidir. Bunun nedeni ise meyve sularının lif içermemesi ve fazla miktarda şeker kalori içermesidir.


Ara öğünlerinizde tüketeceğiniz 1 porsiyon çilek, 1 porsiyon ahududu ya da 1 porsiyon karışık kırmızı meyve hem tatlı isteğinizi kesecek hem bağırsaklarınızın ihtiyaç duyduğu lifi karşılayacak hem de C Vitamini açısından vücudunuzun direncini artıracaktır.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page