top of page

Kırışıklık Karşıtı Ürünler İşe Yarar mı?

Maskeler ve kremler cildinizi gerginleştirmek, rahatlatmak, peeling ile ölü hücrelerden arındırmak, kaybettiği nemi geri getirmek ve temelinde kırışıklıkları yok etmek amacıyla kullanılır. Son yıllarda kozmetik sektöründe bu tür ürünlerin ne kadar işe yaradığından bahsedilse de bunların birçoğu doğru değildir.

Ciltte meydana gelen kırışıklıkların temel sebebi cildin nem ve elastikiyetini kaybetmesidir. Sürülebilir kremler ve maskeler, cildin üst katmanının sadece geçici olarak nemlenmesini sağlar. Yapılan araştırmalar krem ve maske formdaki ürünlerin molekül yapısının ciltten emilemeyecek büyüklükte olduğunu kanıtlamıştır. Bu nedenle maskeler ve kremler gibi vitamin, mineral, nem içerikli ürünleri değil, içilebilir formdaki ürünler tercih edilmelidir.


Sadece krem ve maske ile sınırlı olmayan bu listede muhtemelen birçok kişinin kullandığı yağlar ve tonikler de mevcut. Moleküllerin dalton büyüklüğü nedeniyle cilt tarafından emilmemesi ve cildin üzerinde geçici bir tabaka sağlaması cildiniz için sağlıklı değildir. Emilemeyen yapıdaki ürünler gözeneklerinizi tıkar ve bu da cildinizin nefes almasını engellemiş olur. Dolayısıyla cildiniz için bir etki görmek istiyorsanız, sağlık bakanlığı onaylı gıda takviyelerine yönelebilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page