top of page

Kırışıklığa Sebep Olan Alışkanlıklar

Birçok kişinin en büyük şikayeti olan sorun cilt kırışıklıkları. Bu sorun için birçok markanın birçok ürünü var. Ancak sorunun asıl sebeplerini incelemek kullanıcılar için çok daha iyi bir seçenek olabilir. Bugün yazımızda cilt kırışıklıklarına sebep olan bazı alışkanlıklardan bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.


1-Makyajı Temizlemeden Uyumak

Makyaj ciltte çok uzun süre kalmamalıdır. Özellikle yatmadan önce yüz mutlaka cilt tipine uygun ürünlerle derinlemesine temizlenmelidir. Ciltteki makyajı temizlemeden uyuduğunuz zaman cildinizdeki gözenekler tıkanır ve cildinizde oluşan sebum tıkalı gözeneklerden çıkamaz. Dolayısıyla cildinizin çabuk yaşlanmasına sebep olmaktadır.


2-Kontrolsüz Şeker Tüketimi

Şeker cildin en büyük düşmanları arasında olan bir maddedir. Cildin parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulması gerekmektedir. Şeker tüketimi bağışıklık sistemini zayıflatmaya neden olurken, bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini de baskılayabilmektedir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler ve kırışıklıklara yol açabilir. Şeker özellikle cilt üzerinde elastin ve kolajen liflere zarar vererek kırışıklara neden olmaktadır. Sağlıklı bir cilt için şekeri hayatımızdan tamamen çıkarmak gerekmektedir.

3-Sigara Tüketimi

Sigara tüketen kişilerde, hayatı boyunca sigara kullanmamış olan kişilere göre daha fazla kırışıklık oluştuğu araştırılmıştır. Sigaranın ciltte yapmış olduğu değişiklikler güneş ışınları, yaş ve kilo değişiklikleri ile ilişik olmayıp; sadece sigara içme süresi ve miktarı ile ilişkilidir. Sigara elastin lifleri olumsuz etkiler. Sigar etkisi altında kalmış olan cilt zamanla esnekliğini kaybetmiş bir lastik gibi olur. Bu nedenle kırışıklıklar oluşmaya başlar.


4-Kötü ve Dengesiz Beslenme

Sağlıksız ve kötü beslenme tüm vücudu olumsuz etkiler ve aynı zamanda cildin de hızlı yaşlanmasına neden olur. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmeniz cildiniz ve vücudunuz için en sağlıklı olanıdır. Yemeklerinizde lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen göstermeli ve şekeri/tuzu mutlaka azaltmalısınız. Dengeli beslenmenizin yanında mutlaka günde en az 8 bardak su içmelisiniz.


5-Güneş Kremi Kullanmamak

Güneşin yaydığı ışınlar, tüm yıl boyunca mevsim fark etmeksizin aynı derecede güçlü yansırlar. UVB ve UVA ışınlarına maruz kalan cilt, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar gibi problemlerle karşılaşabilir. Bu sebeple kışın dahi yüzünüze ve ellerinize cilt tipinize uygun güneş koruyucu krem sürmelisiniz ya da içilebilir güneş koruyucuları kullanmalısınız.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page