top of page

İyi Bir Cilt Bakımı Rutini Nasıl Olmalı?

Bu cilt bakımı rutini kuru ve nemsiz cilde sahip olanlar için kurtarıcı olacak. Kuru, pul pul dökülen ve susuz kalmış ciltler için şu an yaşadığımız soğuk havalar oldukça tehlikelidir. Bunun nedeni, düşük sıcaklıkların hem dış hem de iç mekanlarda düşük nem anlamına gelmesidir. Epidermisin su içeriği, çevresindeki nem seviyesini yansıtma eğilimindedir, bu nedenle yağlı ve karma cilt tipleri bile kış aylarında kırmızı, kaşıntılı ciltlerden mustariptir. Neyse ki, günlük cilt bakımı rutininizde yapacağınız birkaç basit değişiklik, bu soğuk havanın cildinizde oluşturduğu semptomlarını hafifletebilir.


Eksfoliasyona önem verin.


Nazik bir cilt temizleyicisi ile aşındırıcı fiziksel eksfoliyatörleri değiştirmek, cilt için yararlı olabilir. İçeriğinde sert kimyasallar bulunmayan ve cildi çizecek parçacıklara sahip olmayan peeling ürünleri, kuru ciltler için mükemmeldir.

Retinol içermeyen cilt serumu kullanın.


Retinol, akne ve rosacea gibi cilt rahatsızlıklarının ve enflamatuar durumların tüm belirtilerini tedavi etmek için tercih edilen bir bileşendir. Bununla birlikte, cilt soğuk havalarda daha kuru ve tahrişe daha yatkın hale gelir, bu nedenle uygulama sıklığını azaltmak veya bir antioksidan seruma geçmek kuru cilt tipleri için faydalıdır.


Enzimler her sorunu çözer.


Peeling fırçaları ve diğer mekanik cihazlarla kuru ciltlerin temas etmesi, kuru cilt semptomlarını şiddetlendiren ve daha fazla tahrişe neden olan kısa vadeli bir çözümlerdir.

Seramidler, cildin en üst katmanlarında doğal olarak bulunan, ölü hücreleri atmaya ve nem kaybını sınırlamaya yardımcı olan enzimlerdir. Cildin bariyer fonksiyonlarını güçlendirmek ve sağlıklı hidrasyon seviyelerini geri kazandırmak için seramidler, antioksidanlar ve jojoba esterleri içerir.


Güneş kremini rutine dahil edin.


Kış aylarında güneş ışığı, güneş yanıklarının suçlusu olan daha az UVB radyasyonu içerir. Bununla birlikte, tüm yıl boyunca mevcut olan uzun dalga boylu UVA ışınları bulutlardan, sisten ve pencere camından geçerek oksidatif strese ve erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Minimum 30 SPF koruması, yüksek rakımlarda hayati önem taşır çünkü kar, UV ışınlarının %80'ini yansıtırken, kum ve su sadece %10-15 civarında yansıtır. Güneş kremi kullanmak iyi bir cilt bakım rutini için vazgeçilmezdir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page