top of page

Hızlı Saç Uzatmak için Doğal Yöntemler

Saçlarını ani bir kararla kestirenlerin veya saçlarım bana küstü diye düşünenlerin en büyük isteklerinden birisi de saçlarının hızlıca uzayıp eski haline dönmesidir. Saçın uzamamasının birçok nedeni olabilir. Yaşanılan yerin şebeke suyu, vitamin eksiklikleri veya düzensiz beslenme bunlardan birkaçıdır. Bu yazımızda sizlere saçlarınızın hızlı uzaması için birkaç yöntem önereceğiz.


Yeşil Çay Etkisi

Yeşil çay, saç dökülmesini önleyen ve saç uzamasını artıran antioksidanlar açısından zengindir. Yeşil çay maskesi için yapmanız gereken, 1 sallama yeşil çay poşetini 2 su bardağı sıcak suyun içine koyun ve demlenmesini beklemektir. Duşunuzu aldıktan sonra yeşil çayı saç derinizin her yerine gelecek şekilde dökün. Bir saat açık şekilde bekletin ve ardından soğuk su ile durulayın. Haftada 2 ya da 3 kez uygulayabilirsiniz.


Zencefil Kürü

1 adet taze zencefili alın ve kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Havanın içine biraz su ve rendelenmiş zencefili koyup, zencefilin özü çıkana dek dövün. Karışımı saç diplerinize yedirin. Zencefil saç derinizdeki kan dolaşımını artıracaktır. Sürdüğünüz karışımı 30 dakika beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Bu karışımı haftada en fazla 2 kez yapmanız önerilir.


Besleyici Pirinç Suyu

Pirinç suyu, saç derisini ve saçı besleyen E, K ve B6 vitaminlerini ve proteinleri içerir. Pirinç suyu kürü için ihtiyacınız olanlar yarım su bardağı pirinç ve 2 su bardağı sıcak su. Pirinçleri sıcak suyun içine koyun ve 15 dakika bekleyin. Pirinci süzün ve saç derinize değecek şekilde suyu dökün. Dilerseniz ardından şampuan kullanarak saçınızı yıkayabilirsiniz.


Eşsiz Yağ Karışımı

Aktarlardan bulabileceğiniz biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağını her birinden üçer damla olacak şekilde bir kaba alın. İçerisine ikişer damla kekik ağacı yağı ve sedir ağacı yağını karıştırın. Oluşan yağ karışımını kısık ateşte ısıtıp (kaynatmayın sadece ısıtın) saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Karışımı dilerseniz bir gece, vaktiniz yoksa 2-3 saat bekletip yıkayabilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page