top of page

Her Mevsim Güneşten Korunmanın Önemi!

Güneş dünyanın en büyük ısı, ışık ve enerji kaynağıdır. Hayatın sürdürülebilmesi, canlıların var olabilmesi için gereklidir. Güneş ışınlarının her konuda olduğu gibi, cilt üzerinde pek çok önemli fonksiyonu bulunmaktadır. Ancak özellikle son yıllarda deri üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerinin fark edilmesiyle beraber güneşten korunmanın gerekliliği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Güneşten gamma ışınları, X ışınları, ultraviyole ışınlar (UV), gün ışığı, kızıl ötesi ışınlar, radyo dalgaları ve mikrodalgalar halinde ışınlar yayıldığı bilinmektedir. UV ışınları dışında olanlar, dünya üzerinde çok küçük miktarlarda bulunduğu için ve enerjileri oldukça düşük olduğu için cilde önemli bir etki etmemektedirler. Güneşten gelen bu ışınlarla birlikte ciltte üst deri tabakası 2-4 kat kalınlaşır ve ince/kaba kırışıklıklar; lekeler, damarlanmalar ve kurumalar oluşur.

Bugüne kadar gördüğünüz tüm cilt bakım rutinleri, etki alanı ister yaşlanma belirtileri, cilt kızarıklığı, düzensiz pigmentasyonu düzenleme ister diğer sorunları düzeltmeyi amaçlasın, ortak bir unsuru paylaşır: güneşten korunma. Cildi zararlı ışık, radyasyon ve diğer dış etkenlere karşı korumak, her cilt tipine sahip kişilerin uygulaması gereken önemli bir adımdır. Günlük olarak uygun şekilde uygulanan güneş koruyucu kullanımı, fotohasar belirtilerini en aza indirebilir ve cildin genç görünümünü ve parlaklığını korumasına yardımcı olabilir.


Havaların sıcak olduğu ve güneş ışınlarının daha güçlü olduğu aylarda güneş kremi kullanımı bir zorunluluk olarak kabul edilir. Ancak bilinenin aksine, cilt bakımı rutininizde güneş kreminin gerekli bir adım olduğu tek mevsim yaz değildir. Her mevsimde, özellikle pencerelerden doğal ışığa maruz kalındığında veya dışarıda uzun süre kalmayı planladığınızda, yüz, boyun ve göğüs bölgesi gibi açıkta kalan tüm cilde güneş kremi sürmelisiniz.


Güneş kremi etkili Luminous Gold da cildiniz için bir şeyler yapmak istiyorsanız tercihiniz olabilir! Kış aylarında uygulayacağınız 3 aylık Luminous Gold kürü ile cildinizi güneşten koruyabilir ve bir sonraki yaza hazır hale getirebilirsiniz!

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page