top of page

Güneş Kremleri Zararlı mıdır?

Genellikle yaz aylarında kullanılan güneş kremleri, kullanan kişileri güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına karşı korucu görevi üstlenen kremlerdir. Özellikle cilde zararlı olan ve cilt kanserine dahi neden olabilecek UVB ışınlarına karşı cildi koruyan bu ürünler, genelde doğru kullanılmadığı için yeterli faydayı sağlayamamaktadır. Güneş koruyucuların genel faydaları; cildi güneş yanıklarından korumak, cildi lekelenmekten korumak, cildimi yaşlanmaktan korumak ve cildi cilt kanserinden korumaktır.


Güneş koruyucu kremler doğru kullanıldığı takdirde UV ışınlarını bloke eder ve bu ışınların zararlı etkilerine karşı cildi korur. Bu korumayı, içeriğindeki çeşitli filtreler yardımı ile yapar. Tam da bu noktada, kullanılan filtrelerin toksik yani zararlı olabileceği iddiaları ortaya çıkıyor.

Güneş kremleri belirli kimyasal maddelerin karışımı ile elde edilmektedir. Uzmanlar hem bu kimyasalların var oluşuna hem de kremler, cilde yeteri kadar D vitamini sentezleme imkanı tanımıyor diye güneş kremlerine karşı çıkmaktadır. Güneş kremlerinin olası zararları az önce de belirttiğimiz gibi, cilt için güneşten sentezlenen D vitamininin sentezinin bu kremler tarafından engellenmesidir.


Güneş kremi kullanmaya karar verdiyseniz bireysel olarak herhangi bir kimyasal filtrenin, ürün içerisinde %1,5 toplamda ise %10 oranını geçmemesine dikkat etmelisiniz.


Collagen Lift Paris’in devrim niteliğindeki ürünü Luminous Gold, içerdiği Altın Eğrelti Otu ile tam bir güneş koruyucudur. İçeriğinde kimyasal madde ve koruyucu katkı maddesi barındırmaz. Cildinizde alerjik reaksiyon yaratmaz ve D vitamini sentezini engellemeden cildinizi içeriden destekleyerek korur. Yaz aylarınızın vazgeçilmezi olacak Luminous Gold ile tanışın!

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page