top of page

Günde 5 Kolajen Hapı vs. 1 Ampül Likit Kolajen

Güncelleme tarihi: 8 May 2021

Kolajen, vücutta tek başına en bol yapısal bileşen bulunduran proteindir. Vücudun formunu koruyan matrisi sağlar ve özellikle cildin sıkılığını, elastikiyetini ve yapısını korur. 30 yaşından sonra vücuttaki kolajen üretimi %2 oranında düşer. Menopoz döneminin ilk 5 yılında ise kolajenin yaklaşık %30’u kaybedilir.


Hiçbir kolajen ürünü takviyesi alınmasa da tüketilen yiyeceklerin bazıları kolajen bulundurduğu için yeterli miktarda olmasa da kolajen almış olunur. Fakat bu doğal takviye, cilt sarkmalarının ya da eklem ağrılarının önüne geçmek için yeterli bir miktar değildir. Bedenin kolajen üretimine destekte bulunmak ve kolajen kaybını yavaşlatmak veya durdurmak adına yaş ilerledikçe çeşitli yollardan kolajen takviyesi almak gerekebilir. Örneğin cilt sarkmalarından, cildinizin yeterli neme sahip olmamasından çekiniyorsanız ya da şikayetçiyseniz kolajen takviyesi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kolajen takviyeleri tablet, kapsül, toz, sıvı halde bulunabilmektedir. Kolajen dışardan takviye olarak alındığında öncelikle sindirim sisteminde yapıtaşı olan aminoasitlere parçalanır ve aminoasit olarak kana karışır. Bu işlemi kolaylaştırmak için ise kolajenin biraz daha parçalanmış hali olan hidrolize kolajen içeren takviyeler geliştirilmiştir. Biyoyararlanımı artırmak adına ideal olan hidrolize, peptid kolajenler ve likit formların tercih edilmelidir. Bu formdaki kolajenler vücut tarafından daha verimli kullanılabilmektedir.


Yapılan araştırmalara göre içilebilir yani likit kolajen, tablet kolajene oranlandığında çok daha hızlı şekilde emilip kana karışıyor. Her gün kahvaltıdan önce yarım bardak suyla birlikte içildiği takdirde en iyi etkiyi sağlıyor.


Collagen Lift Paris’in formülü tablet kolajen şeklinde tasarlansaydı, bir ampülü tam 10 adet tablete eş değer olurdu! Biz Collagen Lift Paris olarak vücudunuzun günlük ihtiyacı olan 5000 mg kolajeni en sağlıklı yol olan içilebilir likit kolajen olarak sizlere sunuyoruz!

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page