top of page

Genç Kalmanızı Sağlayacak İpuçları!

Genç görünmek sadece birçok makyaj ürününü kullanıp kırışıklıkları kapatmak değildir. Vücudun yaşlanmasını yavaşlatmak sağlıklı beslenmek, düzenli uyumak ve daha birçok etkinlik ile sağlanabilir.


1-Beyninizi egzersizler ile geliştirin

Beyin kas yapısında bir organdır. Araştırmalar gösteriyor ki; insanlar beyinlerini normal kullanımdan daha fazla bir şekilde kullandığı zaman, beynin farklı bölgelerine daha fazla kan akışı olmakta ve yeni sinir yolları meydana gelmektedir. Dolayısıyla beyninizi çalıştıracak aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Örneğin satranç oynamak ve puzzle yapmak zihinsel çevikliği artırır, beyin fonksiyonlarını da geliştirir.

2-Hareketsiz kalmayın, düzenli spor yapın

Fazla yağ, kas kaybı ve hareketsiz yaşam yaşlanma sürecinizi hızlandırmaya neden olabilir. Koşmak, bisiklete binmek veya yüzmek gibi güç gerektiren fiziksel aktiviteler vücut yağ oranınızı azaltır, kas oranınızı yükseltir. Dolayısıyla genç kalmanızı destekler ve kalp sağlığınız-genel vücut sağlığınızda iyileşmeler gözlemlenebilir.


3-Hayvansal gıdayı azaltın

Yapılan araştırmalar hayvansal gıdaların kalp-damar sağlığı için sağlıklı olmadığını göstermektedir. Damar tıkanıklıklarının başlıca sebebi olan hayvansal gıda tüketimini azaltmanız, vücudunuzun sağlığı için ve dolayısıyla genç kalmanız için yararlı olacaktır.


4-Antioksidan tüketimini artırın

İnsan vücudu yaş aldıkça antioksidan üretimi azalır ve dolayısıyla vücuda zarar veren serbest radikallerin seviyesi yükselir. Antioksidan zengini gıdalar tüketmek vücut ve beyindeki yaşlanma süreçlerini yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır. Örneğin yaban mersini, ıspanak, kapya biber gibi faydalı yiyecekler, antioksidan bakımından zengindir. Antioksidan, A, C ve E vitamini, vücudunuzu serbest radikallere karşı korur.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page