top of page

Evde Yapılan Cilt Temizliği Yeterli midir?

Cilt görünümü herkes için fazlasıyla önemlidir. İnsanlar ciltlerine sağlık ve güzellik açısından iyi bakmalıdır. Sağlıklı bir cilt çoğu zaman sağlıklı bir bedenin göstergesidir.


Evde yapılan cilt bakımları, cildin sadece en üst katmanını temizleyebilir. Özellikle fiziksel peeling olarak adlandırdığımız kahve ile ovma, şeker ile ovma veya daha sert bir cisimle ovma işlemi cilt bariyerine oldukça fazla zarar verir. Dolayısıyla evde yapılan cilt temizliği yeterli değildir. Yoğun cilt bakımı olarak adlandırılan klinik cilt temizliği, kişinin cilt problemlerini belirleme ve bunlara uygun tedavileri seçme sürecidir. Yoğun cilt bakımında uzmanlar tarafından gerçekleştirilen profesyonel ürünler kullanılmalı, doğru cilt analizi ve bakımı için doğru ürünlerin kullanılması çok önemlidir.

Yoğun cilt bakımı, derin temiz cilt, akne ve akne kontrolü, cilt yaşlanması ve toparlanması, lekeleri kontrol etme, cildi nemlendirme, cilt hassasiyetini ve yağlılığı kontrol etme olarak nitelendirilebilir.


Peki, gerçek cilt bakımı olarak bahsedebileceğimiz cilt bakımı uygulaması hangi aşamalardan oluşur?

*Cildin, cilt uzmanı tarafından analiz edilmesi

*Cildin derinlemesine temizlenmesi

*Cildin peeling ile ölü derilerinden arındırılması

*Cilde buhar verilerek gözeneklerin açılması

*Ciltteki siyah nokta, yağ butonu, milyaların temizlenmesi

*Yüksek frekans yardımıyla gözeneklerin sıkılaştırılması ve cildin dezenfekte edilmesi

*Cildin ihtiyacına yönelik maske uygulanması

*Cilde uygun serum ve kremlerin masaj yardımıyla uygulanması


Bu uygulamaları evde yapmak mümkün gözükmüyor değil mi? O yüzden evde normal cilt temizliğinize devam ederek, ayda 1 kez de profesyonellerden destek alarak sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page