top of page

Evde Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Sıklıkla yapılan makyajlar, şehirlerdeki hava kirliliği ve egzoz dumanları, ışıklar ve daha birçok etken cildi yorar ve cilt yapısına zarar verir. Cilt temizliği, cilt bakımının en başında gelmektedir. Cildinizin daha parlak, daha canlı, daha genç görünmesini istiyorsanız cildinizi düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir. Özellikle bu dönemde güzellik merkezlerine gidip cilt temizliği yaptırmak pek mümkün değil, farkındayız. Bu yüzden sizlere evde uygulayabileceğiniz cilt temizliği yöntemlerinden bahsedeceğiz.


Maden Suyu ile Cilt Temizliği

Hemen hemen herkesin evinde bulunan soda, birçoğunuzun bildiği üzere çok iyi bir mineral kaynağıdır. Bu mineraller cildi canlandırmada oldukça faydalıdır. Evinizde bulunan soda ile yüzünüzü yıkayarak cildinizi temizlemeye başlayabilirsiniz.

Limon ile Cilt Temizliği

Cilt lekeleri, siyah noktalar ve sivilceler için limon oldukça etkili bir doğal kaynaktır. Limon asidik bir meyvedir ve yüksek oranda C vitamini içermektedir. Limon suyu tonik olarak kullanıldığında sıkılaştırıcı, renk açıcı ve akne kurutucu özelliklere sahiptir. Limonun suyundan birkaç damla makyaj pamuğuna damlatıp cildinizi temizleyebilirsiniz. Özellikle yağlı ve akneye yatkın ciltlerde bu yöntem çok etkilidir.


Peeling ile Cansız Deri Temizliği

Bildiğiniz üzere zeytinyağı müthiş bir antioksidan kaynağıdır. Cildi yeniler, parlatır ve nem sağlar. Şekerin pütürlü yapısı ise cildi canlandırma ve sıkılaştırma özelliğinde işe yarar. Bu peeling özellikle kuru ciltlerde kullanmalıdır. Bir kasenin içerisine zeytinyağı ve toz şeker eklenir ve şeker erimeyecek şekilde karıştırılır. Temizlenmiş olan cilde sürülür ve dairesel hareketler ile cilde masaj yapılır. Uygulamadan sonra cilt ılık su ile durulanır. Bu peeling cildi ölü derilerden arındır ve cildi sıkılaştırır.


Üzüm Çekirdeği Yağı ile Son Dokunuş

Üzüm çekirdeği yağı oldukça güçlü bir antioksidandır. Cildi yeniler, sıkılaştırır ve kırışıkları açmaya yardımcı olur. Gözaltı morluklarını gidermedeki en etkili yağlardan birisidir. Üzüm çekirdeği yağını göz altlarınızda yer alan morluklara nazikçe sürmeniz halinde, cildinizde yenilenme ve morluklarda iyileşme gözlemleyebilirsiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page