top of page

Deniz Tuzu Cilde Zararlı mıdır?

Tuzların sayısız yararları ve güzelliğe nasıl katkı sağladığını pek insan bilmiyor. Çok yoğun günlük hayatta, evde zaman ayırıp deniz tuzu kullanarak, maske ve vücut karışımları yapmak biraz zor gibi görünüyor. Ama biraz güzel görünmeye vakit ayırın. Bunun için ölü deniz tuzu ya da kaya tuzu kullanabilirsiniz. Bu tuzlar magnezyum, potasyum, kalsiyum klorit, bromit, demir, manganez ve sülfür bakımından çok zengindirler. Cilt problemlerini çözme ve vücutta birikmiş toksinleri atma gibi sayısız yararları vardır.


Deniz tuzu cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.

Eğer tatile gidemiyor ama yine de deniz tuzunun faydalarını görmek istiyorsanız yüzünüzü ve vücudunuzu deniz tuzu ile ovalayabilirsiniz. Fırçalamadan sonra mat deri cildinizden ayrılacak, sıkı yapıyı ve ipeksi pürüzsüzlüğü hissedeceksiniz. Bu peelingin amacı sadece cildin üst tabakasındaki ölü deri hücrelerini temizlemek değil aynı zamanda cildi beslemek, nemlendirmek ve yatıştırmak gibi çok önemli faydaları vardır. Bu yüzden insanlar SPA salonlarına gitmek için para harcarlar.


Uzak denizin güzel sırlarını keşfedebilir, pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşabilirsiniz. Özel bir maske ile vücudunuzu tuzla fırçaladığınızda son derece rahat hissedeceksiniz. Uzun bir günün ardından dinlenmenin bir yolunu mu arıyorsunuz? Banyo suyuna bir avuç deniz tuzu dökün. Lavanta ve kuru gül yapraklarını ekleyin. Bu suda 20 dakika kaldıktan sonra tuzun canlandırıcı ve arındırıcı gücünü göreceksiniz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page