top of page

Ciltteki Kolajeni Yenileyen 5 Besin

Güncelleme tarihi: 6 Ağu 2020

Cildimizin en temel yapıtaşı olan kolajen; uzun yıllar boyunca vücudumuzda yeterli seviyelerde üretildikten sonra, 20’li yaşların sonlarında azalma gösterir. Kadınlarda ise menopoz döneminden sonra kolajen kaybı yılda %2’ye kadar çıkabilir. Bu nedenle 25 yaşın üzerindeki herkesin vücudundaki kolajen oranına dikkat etmesi gerekir.


Yıllar geçtikçe üretimi azalan kolajen vücuttan tamamen kaybolmayacaktır. Dolayısıyla vücuttaki kolajen miktarını artıracak bazı besinler ile gerekli fayda sağlanabilir. Kolajen proteini açısından yüksek besin değerine sahip bu yiyeceklerden bahsedelim:


1- Kırmızı ve Beyaz Et: Sığır başta olmak üzere keçi ve tavuk etlerinde bolca kolajen proteini bulunur. Ancak en fazla kolajen barındıran bölgeler hayvanların “sakatat” olarak adlandırdığımız bölgeleridir.

2- Balık: Morina Balığı başta olmak üzere balık çeşitleri de kolajen içerir. Ancak bu kolajen, tıpkı diğerler hayvanların sakatat bölümünde bulunduğu gibi balıkların da en çok pullarında bulunur.

3- Kırmızı Meyve ve Sebzeler: C Vitamini, kolajenin üretimi ve emilimi için olmazsa olmaz niteliktedir. Dolayısıyla C Vitamini içeren meyve ve sebzeler vücuttaki kolajen üretimini oldukça destekleyecektir. Portakal, limon, kivi, greyfurt, mango ve ananas antioksidan içeriklerinin yanı sıra bol C Vitamini içererek vücudun kolajen ihtiyacına katkıda bulunur.

4- Sülfür Zengini Gıdalar: Kükürt içeren besinler de tıpkı C Vitamini gibi vücudun kolajen üretmesine yardımcı olur. Zeytin, Sarımsak, Muz, Soğan ve Kereviz gibi besinleri düzenli aralıklar ile tüketmeyi unutmayın!

5- Diğer Gıdalar: Peynir, Soya Sütü, Çay, Fındık, Akdeniz Yosunu, ve Fıstık gibi besinler de protein, lizin ve lif açısından yüksek olduğu için vücudun kolajen üretimine destek sağlayacaktır.


Tüm bu besinlere uygun bir diyet listesi hazırlayıp düzenli olarak tükettiğinizde, yaklaşık olarak her gün içeceğiniz 1 ampül Collagen Lift Paris™’e denk geleceğini biliyor muydunuz? Üstelik Collagen Lift Paris™ şeker ve yağ içermediği için kilo da aldırmaz!


Siz de Collagen Lift Paris™ ile tanışmak istiyorsanız “Satış Merkezleri” bölümümüzden kendinize en yakın satış noktasını arayarak gerekli bilgiyi alabilirsiniz!

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page