top of page

Cilt Lekelerinden Kurtulmanın Doğal Yolları

Cilt lekeleri birçok kişi için korkulu rüyadır. Genellikle güneşe çıkarken yapılan hatalar nedeniyle kişilerin ciltlerinde lekeler oluşur. Güneşe çıkarken cilt tipine uygun koruyucu kremler sürmemek ya da kaliteli ürünler kullanmamak kişilerin ciltlerinde çoğu zaman dönüşü olmayan kalıcı lekelere neden olur. Bu yazımızda sizlere cilt lekelerini azaltmanın ve düzenli kullanımda lekelerden kurtulmanın doğal yollarından bahsedeceğiz.


Zerdeçal Maskesi


Zerdeçal antibakteriyel olması nedeniyle maske kıvamına getirildiğinde sivilce ve akneleri kurutuyor, düzenli uyguladığında hem onların izlerini hem de lekeleri azaltıyor. Zerdeçal maskesini birçok farklı malzeme ile yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı toz zerdeçala, macun kıvamını alana kadar hindistan cevizi yağı, süt, limon suyu, bal veya yoğurt seçeneklerinden 1 tanesini ekleyebilirsiniz. Maskeyi temizlediğiniz cildinize hafifçe masaj yaparak sürün ve 20 ile 30 dakika arası beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.

Elma Sirkeli Cilt Temizleyicisi


Mümkünse sprey formüllü bir şişeye yarı yarıya elma sirkesi ve içme suyu ekleyin. Temizlediğiniz cildinize sprey ile sıkarak pamuk yardımıyla masaj yaparak iyice yedirin. Pamuğun üzerine birkaç damla taze limon suyu da sıkabilirsiniz. Limon damlaları toniğin etkisini artıracaktır. Toniği uyguladıktan sonra yüzünüzü yıkamadan uyuyun. Uyandığınızda mutlaka yüzünüzü yeniden temizleyin. Yıkamadan güneşe çıkmak lekelerin artmasına neden olabilir.


Aloe Vera Jeli


Aloe Veranın jelini tek başına maske olarak uygulayabilirsiniz. Ancak saydığımız şu ek malzemelerle daha etkili hale de getirebilirsiniz:

- 1 yemek kaşığı Aloe Vera jeli

- 1 ampul E vitamini

- 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı veya sütü

Malzemelerin tümünü karıştırıp parmaklarınız veya bir parça pamuk yardımıyla temizlediğiniz cildinize sürün ve 20-30 dakika beklettikten sonra yıkayın.


Yukarıdaki formülleri cilt lekelerinizin renginin koyuluğuna ve sıklığına göre haftada 2-4 defa arası rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Maskeleri ve peelingleri temizlemek için yüzünüzü önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın. Son yıkama suyunun soğuk olması, gözeneklerinizin kapanması ve cildinizin sıkılaşması için de iyi olacaktır.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page