top of page

Cilt Lekeleri için Tavsiyeler

Cilt lekeleri birçok kişi için kendilerini iyi hissetmemelerinin en büyük nedenlerinden biridir. Genellikle güneşe çıkarken yapılan hatalar nedeniyle kişilerin ciltlerinde lekeler oluşur. Güneşe çıkarken cilt tipine uygun koruyucu kremler sürmemek ya da kaliteli ürünler kullanmamak kişilerin ciltlerinde çoğu zaman dönüşü olmayan kalıcı lekelere neden olur. Bu yazımızda sizlere cilt lekelerini azaltmanın ve düzenli kullanımda lekelerden kurtulmanın doğal yollarından bahsedeceğiz.


Leke tedavisinde son dönemde oldukça çeşitli uygulamalar vardır. Kimyasal peeling, karbon peeling, enzim peeling ve fraksiyonel lazerle cilt soyma, PRP enjeksiyonu, leke mezoterapisi, dermaroller gibi yöntemler bunlardan sadece birkaçı. Kişinin cilt rengi, hassasiyeti, yaşı ve lekenin derinliği gibi bireysel faktörlerin de lekelerin giderilmesi için yol izlenirken göz önünde bulundurulması gerekiyor. Örneğin açık ten rengine sahip olan, açık kahverengi çilleri ya da çil benzeri ama daha iri lekeleri olanlarda tercih edilecek en doğru yöntem; genellikle 4 ile 8 seans arası karbon peeling ya da oldukça hafif dozlarda fraksiyonel lazer ile cilt soyma olabiliyor.

Karbon peeling, lazerle yapılan bir yöntemdir ve derideki lekeleri açtığı gibi gözenekleri de sıkılaştırıp, cildin alt tabakasındaki kolajen liflerin yenilenmesini sağlayarak yüzeysel kırışıkları da azaltabiliyor. Cilt lekelerinizden kurtulmak için, dışarıdan yaptıracağınız işlemlerin tam olarak kesinliği yoktur. Cilt tabakasının altında bulunan kolajen liflerinizi beslemek ve yenilemek için kolajen takviyesi almanız işe yarayacaktır. Fakat elbette ki kolajen takviyelerinin de birçok çeşidi vardır. Bunlardan bazıları krem, maske ve tablet halinde olanlarıdır.


Yapılan araştırmalar sonucunda, kolajen moleküllerinin cilt yüzeyinden emilemeyecek kadar büyük olduğu ortaya çıkmıştır. İçilebilir kolajen kullanmanız cildinizi içeriden besleyeceği için daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. İçeriğinde E vitamini, C vitamini, Glutatyon ve Hyalüronik Asit desteğiyle Altın Eğrelti Otu bulunan Lumunious Gold, cildinizdeki lekeler için tercih edebileceğiniz bir üründür. Dolayısıyla biz, Collagen Lift Paris™ içilebilir kolajen takviyesi kullanmanızı tavsiye ederiz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page