top of page

Cilt Kuruluklarının Önüne Nasıl Geçilir?

Cilt sağlığının en önemli göstergelerinden biri nemli bir cilttir. Genetik ve çevresel etkenler cilt yapısının üzerinde etkisini göstermektedir. Bir cildin sağlıklı olduğunu genellikle parlak, nemli ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasından anlarız. Cilde yapılan bakımlar ne kadar doğruysa ve sağlıklıysa, parlaklığı ve nemli görünümü o kadar belli olur. Düzenli ve sağlıklı bir yaşam da, cildin yaşlanma süresini geciktirir ve oluşabilecek birçok cilt probleminin de önüne geçer.


Cildinizi düzenli olarak nemlendirin: Soğuk ve rüzgarlı iklimlerde ciltteki kuruluklar tetiklenir ve pul pul dökülmeler görülür. Özellikle soğuk kış aylarında vücudunuz, yüzünüz ve ellerinizin düşmekte olan hava sıcaklıklarına karşı savunmasız kalmaması için cilt tipinize uygun nemlendiriciler edinmeyi ve nazik masaj uygulamaları yapmayı unutmayın. Zeytinyağı, avokado ve okaliptüs yağı gibi cildiniz tarafından emilerek, cildinizi besleyecek ve nemlendirecek yağları tercih edebilirsiniz.


Cildinizi temizlemeden uykuya geçmeyin: Cilt tipinize uygun olan yüz temizleme ürünleri, sağlıklı bir cilt için olmazsa olmazlardandır. Cilt temizleme işlemini sadece makyajlı olduğunuz zamanlar değil, makyaj yapmadığınız günlerde de uyku sürecine girmeden önce uygulamalısınız. Cildinizi cilt tipinize uygun ürünlerle temizleyin.


Su tüketmeyi ihmal etmeyin: Bol su tüketimi cilt için sağlıklıdır. Sade su içmekten hoşlanmıyorsanız suyunuzun içine salatalık ve limon eklemeyi deneyin. Eğer tatlı ihtiyacınızı gidermek de isterseniz tarçın ekleyebilirsiniz.


Beslenme alışkanlıklarınıza önem verin: Beslenme şekliniz cilt sağlığınız için oldukça önemlidir. Cildinize doğal nem sağlayacak olan badem, avokado, semizotu gibi Omega-3 bakımından zenginleşmiş yiyecekleri ve bitkisel protein içeren besinleri sık sık tüketin.


Yeteri kadar uyuduğunuza emin olun: Uzmanlar, 6 saatten az; 8 saatten de fazla uyumamayı önermektedir. Uyku, vücudunuzdaki hücrelerin yenilenmesi için oldukça iyi bir fırsattır. Cildinizin sağlığı için yeterli uyumaya özen gösterin.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page