top of page

Cilt İçeriden Nasıl Desteklenir?

Sağlıklı ve düzenli beslenme dokularımızın, organlarımızın ve sistemlerimizin normal işleyişinde çok önemli bir adımdır. Cildimiz vücudumuzun en büyük organıdır, bizi dış etkenlerden korurken çevresel etkenlere aşırı maruz kalır. Bu çevresel faktörler cildimizde aşırı aşınma ve yıpranmaya neden olabilir. Yıpranmış cildimizi yenilemek ve daha sağlıklı, yumuşak ve enerjik görünmesini sağlamak bizim elimizde. nasıl? Tabii ki sağlıklı beslenme yoluyla

.

Sağlıksız ve düzensiz beslenme, vücudumuzu; cildimizin ihtiyacı olan vitamin ve antioksidanlardan yoksun bırakıyor. Bu nedenle cildimiz yaşlanmayı hızlandıracak, canlılığını ve elastikiyetini kaybedecektir. Bu haftanın blog yazısında, cildi içeriden nasıl destekleyebileceğimizi anlatacağız.

Cildi koruyan ve yaşlanmayı önleyen 3 ana element vardır. Bunlar keratin, kolajen ve elastin. Bu etmenler vücut içerisinde yer alan proteinlerdir. Özellikle kolajen, ciltte en çok bulunan proteindir.


Sebze En Sağlıklısıdır

Sebzeler yüksek miktarda antioksidanlar, E vitamini, C vitamini ve Beta karoten içerirler. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, koyu kırmızı renkli sebzeler bioflavinoidler içerirler. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ tüketmek çok daha yararlıdır.


Baklagil Tüketin

Magnezyum, protein içeren baklagiller ayrıca fitoöstrojen adı verilen ve cildin serbest radikallerle savaşmasını sağlayan elementler içerirler. Hayvansal gıdaları azaltıp yerine bakliyatları koyarak daha sağlıklı bir beslenme düzeni yakalamış olursunuz.


Meyve Tüketimini Artırın

En kuvvetli antioksidanlardan olan mor-siyah meyveleri beslenmenize mutlaka eklemelisiniz. Meyvelerin bazıları yüksek şeker içerirler bu nedenle her meyveyi her gün yemektense mevsiminde ve belli günlere göre yemekte fayda vardır.


Kolajen Takviyesi Kullanın

Kolajen takviyesi, vücuttaki kolajen ve elastin miktarını artırır. Dolayısıyla yaşlanmayı cildi içeriden besleyerek geciktirir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page