top of page

Cildinize İyi Gelecek 5 Sihirli Meyve!

Vitaminlerin antioksidan etkileri, özellikle doğru bir beslenme çeşidi ile vücuda alındığında cilde oldukça yarar sağlamaktadır. Cilt sağlığı, kırışıklıkların giderilmesi veya kırışıklıkların oluşumunun engellenmesinde önemli rol oynar. A, C, D, E vitaminlerinin eksikliği ise cildin cansız, kuru veya fazla yağlı olmasına neden olur.


Herkesin cildi için kullandığı ve etkilerini gördüğü kremler, maskeler ve peeling bakımları muhakkak vardır. Ancak aslında güzel bir cildin sırrı bedeni içeriden beslenmektir. Hücre yenilenmesini ve eski, cansız hücrelerin dökülerek yer değiştirmesini ve bu büyümeyi sağlamak için sağlıklı besinlere ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla doğru besinleri tüketmek cildin gençliğini ve sıkılığını korumasına yardımcı olabilmektedir.


Elma

Elma güçlü bir vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı meyvedir. Bol miktarda posa, C ve K vitamini ve bazı B vitaminlerini bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca çok önemli bir antioksidan olan kuvarsitinden yönünden de oldukça zengindir. Cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı olmaktadır. Serbest radikallere karşı koruyucu olan elma, cildinizin sıkılaşması ve gözeneklerin giderilmesinde yardımcı rol oynar. Aynı zamanda elma dişlerinizin güçlenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur.

Mandalina

Mandalina içerdiği C ve A vitaminleri sayesinde cildi parlamasını ve cildin nemlenmesini sağlayarak, cilt kuruluğu sorununu ortadan kaldırmaktadır. Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan mandalinayı bol bol tüketmeniz, cildiniz için büyük fayda sağlayacaktır.


Nar

Nar meyvesi mükemmel bir antioksidandır. Diğer taraftan çekirdeğindeki omega-5 yağı da (purnisik asit) mükemmel bir sağlık sağlayıcıdır. Narın vitamin ve mineral gücü de oldukça fazladır. Ciltteki kuruluğa ve renk dengesizliğine oldukça fayda sağlamaktadır.


Karpuz

A ve C vitaminlerinden zengin olan karpuz meyvesi, likopenin en çok bulduğu besinlerden biridir. Karpuzun karetenoidlerden ve kukurbitasin E’den de zengin olduğunu unutmamalısınız. Karpuz cildiniz için oldukça faydalı bir meyvedir.


Trabzon Hurması

Trabzon hurması çok güçlü doğal molekülleri içeriğinde barındıran bir meyvedir. Karetenoidlerden, vitamin ve minerallerden ve tabii ki posa yapılarından oldukça güçlüdür. Ciltteki elastikiyeti artırmaya ve cilt gözeneklerini küçültmeye yardımcıdır.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page