top of page

Cildi Yaşlandıran Etmenler

Bildiğiniz üzere güneş, UV ışınları sebebiyle biz farkında olmasak da cildimiz için çok büyük tehdit oluşturuyor. Güneş ışınlarına fazla maruz kalan cilt daha hızlı kırışıyor, ince çizgilerimiz artıyor, nem ve elastikiyet kaybı ortaya çıkıyor. Peki cildi yaşlandıran ve bir türlü kurtulamadığımız diğer alışkanlıklarımız neler?


Cildinizi susuz bırakmayın!

Günlük su ihtiyacınızı karşılamadığınız takdirde cilt problemleri meydana gelebilir. Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluştuğu için cildimiz için de su bir hayat kaynağıdır. Günlük düzenli olarak 8 ila 10 bardak su içtiğiniz takdirde gözle görülür şekilde değişim olacaktır.


Günlük cilt temizliğinizi ihmal etmeyin!

Nasıl ki her gün mutlaka dişlerimizi fırçalamamız gerekiyorsa, cildimizi temizlememiz de oldukça önemlidir. Özellikle yüzümüz dışarıdaki kirli hava ile en çok temas eden bölgelerimizden biridir. Gün boyu yüzümüzde, ellerimizde biriken kir, toz, yağ ve ölü hücreler düzenli olarak temizlenmelidir. Aksi takdirde lekelenme, akne gibi problemler ile de karşılaşabilirsiniz.

Sadece doğrudan güneş ile temasa dikkat etmek yetmez!

Güneş ışınlarından korunun dediğimizde birçoğunuzun aklına yazın öğle sıcağında yürümemek veya güneşlenirken krem sürmek gibi önlemler gelebilir. Ancak güneş, gölgede ve hatta kış aylarında dahi sizi yaşlandırmaya devam eder! Dolayısıyla güneşe karşı aldığınız tedbirleri kış aylarında da almalısınız.


Fastfood besinlerden uzak durun!

Serbest Radikaller hakkında sizleri defalarca bilgilendirmeye çalıştık. Yaşlanma sürecinin, dolayısıyla cildin en büyük düşmanı olan serbest radikallerden ne derece uzak durabilirsek o derece genç görünüm mümkün. İşlenmiş yağlı gıdalar bunların yanı sıra siyah nokta oluşumunda da en büyük rolü oynar. Sebze, meyve ve bakliyat ağırlıklı beslenme düzeni cilt için oldukça yarar sağlayacaktır.


Yanlış koruyucular kullanmak!

Koruyucu ürünlerinizi cilt tipine uygun seçmelisiniz ve içerik araştırmasını doğru şekilde yapmalısınız. İçerik araştırmasının doğru yapılmaması; alerjik reaksiyon ihtimalinden tutun da aşırı yağlanma problemlerine kadar sorunlar yaratabilir. Cilt tipinize, cilt probleminize (vitiligo, sedef, cilt kanseri) uygun ürünü seçmek hem sağlığınız için hem yaşlanma süreciniz için oldukça önem taşır.


Peki ne yapmalı?

Okuduğunuz üzere en büyük problem güneş. Hem de yalnızca yaz aylarında da değil! Güneşten korunmak birinci hedefimiz olmalı. Bunun için Cildinize uygun ve tam koruyucu ürünler seçmenizi tavsiye ederiz. Su içmeyi, cildinizi temizlemeyi ve güneşten korunmayı ihmal etmediğiniz sürece erken yaşlanma ile doğru şekilde savaşabilirsiniz!

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page