top of page

C Vitamini Deposu Besinler!

C vitamini bağışıklık sistemi denildiğinde akla gelen, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinlerden bir tanesidir. Askorbik asit ve L-askorbik asit olarak da bilinen C Vitamini, bazı gıdalarda bulunan, suda çözünen fakat yağda çözünmeyen bir vitamindir. İnsanlar bu vitamini alırlar. İçeriğinde C vitamini bulunduran ve kolay ulaşılabilecek olan meyve ve sebzeleri sizler için derledik.

Maydanoz: 100 gram maydanoz 133 mg C vitamini içermektedir. Bir çorba kaşığını dolduracak 4 gramlık maydanoz ise 5 mg=%8 C vitamini içermektedir.

Yeşil Biber: Orta boy bir adet yeşil biber 95,7 mg=%159 C vitamini içermektedir.

Kivi: Yaklaşık 70-80 gramlık 1 orta boy kivide 70,5 mg=%117 C vitamini mevcuttur.

Çilek: 1 dolu kase çilek, 84,7 mg=%141 C vitamini içermektedir.

Limon: Bir orta boy limonda 30,7 mg=%51 C vitamini mevcuttur.

Portakal: Orta boy bir portakal 63,4 mg=%106 C vitamini içermektedir.

Ananas: 1 kase ananasta 78,9 mg =%131 C vitamini mevcuttur.

C vitamini denildiğinde birçok kişinin aklına ilk gelen besin portakal oluyor. Ancak portakal, C vitamini yoğunluğu açısından gördüğünüz gibi oldukça alt sıralarda bulunuyor. Örneğin aynı oranda kivi, portakalın iki katı kadar C vitamini içermekte. Kividen daha fazla C vitamini içeren besinler de mevcut. Dolayısıyla portakalın C vitamini yönünden çok da zengin olmadığını görmüş olduk.


Mevsim geçişlerinde ve virüslerle savaşta bağışıklık sistemimize çok ihtiyacımız oluyor. Bağışıklık sistemimizin de C vitaminine oldukça ihtiyaç duyduğu bu günlerde bol bol C vitamini içeren besinler tüketmenizi tavsiye ederiz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page