top of page

Balık Kolajeni mi Daha İyi, Sığır Kolajeni mi?

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2020

Kendine uygun kolajeni almaya karar veren herkesin aklında “Hangi kolajen?” sorusu bulunmaktadır. Kolajen kullanmaya karar veren kişiler, bu kadar araştırma yaparken ve uzman kişilerden yardım isterken, doğru kolajeni almaktan emin olmak istiyorlar. Aslında sığır kolajeni ve balık kolajeni etki olarak birbirinden çok farklı değildir. Ancak bu seçim doğru yapılmadığında paranız boşa gidebilir, hüsrana uğrayabilirsiniz.


Her iki kolajen çeşidi de vücuda etki gösteren ve güvenli bir kolajendir. Kolajenin kaynağı ne olursa olsun ilk olarak hidrolize olup olmadığına bakacağız. Yani toz ve tablet kolajenlerden uzak duracağız. Ana maddesi Morina Balığı olan hidrolize balık kolajeni ve ana maddesi Verisol olan hidrolize sığır kolajeni bu doğrultuda benzer etkiler gösterebilir.



Günümüzde denizlerin temizlik oranı gittikçe azalmaktadır. Akdeniz vb. denizlerin kıyılarındaki balıklar incelendiğinde vücutlarında plastiklere dahi rastlanmıştır. Bu sebeple, açık denizlerden veya özel çiftliklerde elde edilmeyen civa gibi ağır metallerle kirlenmiş balıklardan elde edilen kolajenlerden uzak durulmalıdır. Japonya menşeli Morina Balığı, en güvenilir balık kolajenidir. Balık kolajeni diğer kolajen çeşitlerine göre çok daha ucuz olduğu için daha fazla tercih edilebilir. Güvenilir ve belgeli firmalardan ürün almak bu noktada içimizi biraz daha rahatlatacaktır.


Sığır kolajeninde zararlı maddeler bulunması balık kolajenine göre çok daha azdır. Fakat elbette sığır kolajeni alırken de ürünü alacağımız markanın güvenilir olmasına dikkat etmeliyiz. Hammaddesinin Verisol olması, 2000 dalton ağırlığında olması, hidrolize yani likit olması ve ek olarak içerdiği vitamin-minerallerin iyi araştırılması gereklidir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page